Vattentrask

Träna din hund i Water-Walker, sk. vattentrask!

Boka 75min, ”Alltid första besök, 1:a besök/behandling av hundfysioterapeut”, 650kr

När ni besöker mig på Tasspalatset för första gången behöver jag göra en grundlig genomgång av hunden. Jag utför en rörelseanalys, gör en ledkontroll och känner över hundens muskulatur. Är tanken i framtiden att hunden ska gå i WTM, gör vi en introduktion i denna. Därefter får hunden massage och vi går tillsammans igenom vad som var grundtanken med besöket. Nu har jag fått all historik och nuvarande status för att kunna fortsätta behandla er hund i framtiden.

Water Walker (WTM) rehab inkl massage/vibb 45min, 600kr
5-kort 2700kr
10-kort 4800kr

Water Walker (WTM) friskvård inkl vibb 30min, 400kr
5-kort 2000kr
10-kort 3500kr

Water Walker – vattenbaserad löpbandsträning

I en vattentrask tränar hunden framförallt upp sin muskulatur, detta på ett löpband i vatten. Det är en skonsam och effektiv träning. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.

Några möjliga användningsområden:
• Postoperativ rehabilitering
• Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett
• Rörlighetsträning för hundar med artros eller andra ledproblem
• träning för överviktiga hundar
• Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar
• Motion och styrketräning för alla sorters hundar

Ett pass i Water-Walkern är bra för de flesta hundar. Vattnet är varmt, +30 °C och utan kemikalier

Det gäller oavsett om hunden behöver träning, friskvård eller minska i vikt. Passet ger även skonsam träning för den dräktiga tiken, för den gamla hunden och nödvändig rehabilitering efter skada och/eller kirurgi.

Water-Walker gör det möjligt för djur att träna muskler, senor, ligament och leder i ben på ett skonsamt sätt, både i ett friskvårdande syfte och som behandling efter skador och/eller kirurgi. Styrka och rörlighet i hundens extremiteter förbättras snabbt. Hunden kommer lätt ner i Water-Walker via en ramp och hundens rörelser i vattnet kan lätt övervakas från alla håll genom glaset.

När hunden använder Water-Walker tränar den på flera saker samtidigt. Hunden går då ofta med överdrivna rörelser – nya muskelgrupper engageras, det krävs extra balans på löpbandet, den kan bära vikt på onda lemmar bättre och Water-Walker underlättar både neuromuskulär rehabilitering och förmåga. Viskositeten i vattnet ger musklerna motstånd – hunden får en fenomenal styrke- och uthållighetsträning.

Träningspassen leds alltid av hundfysioterapeut.
All träning är individ anpassad efter just din hunds behov.

Att låta din hund förbättra sina rörelser, balans och styrka med hjälp av ett vattenlöpband (Water Walker) är en modern hundfysioterapeutisk metod som redan efter några gånger ger resultat.

Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund