Tjänster

 Tasspalatset Friskvård & Rehab startades i Floda, Skallsjö Prästväg 14, 448 31 Floda, 2015. Här jobbar Jessica Axelsson med massage, medicinsk laser, fasciabehandling, vibrationsbehandling i syfte att stärka musklerna eller ge dem avslappning och vattenträning i Waterwalker. Jag utför även konditionstester på löpband med pulsmätare. 

Man kan alltid prata  hundmat med mig. Det är ett ämne som är stort och även vi behöver söka information på fodersäckar mm för att kunna ge er bästa råd utefter era förutsättningar, därför är det enklast att ni mailar era frågor/problem till rehab@tasspalatset.se så startar vi foderutredningen där.

Personal

Jessica Axelsson

 Jag är utbildad dipl. hundfysioterapeut av Ängslyckans Friskvård, efter detta gjorde jag en certifiering via förbundet SFKM.

Jag läste till laserterapeut för hund,  hos Optilaser via ReDog, Dipl hundsimsinstruktör ADVANCE och Dipl balansbollsinstruktör, steg1 och 2, hos Svenska fysioterapiskolan. Hos Aghard Hundsport har jag utbildat mig under 1år till Cert PT för hund och Cert cirkelträningsledare, där jag lärde mig mycket om pulsmätning/konditionstester, vilket jag utför på Tasspalatset i Floda. Är även utbildad som PT i Vattentrask av Elins Friskvård. Jag tog efter 1års studier min examen till KostCoach Hund, för Gittan Engberg på Svenska PedagogHundsinstitutet, SPI. Jag jobbar även med hundens fascia och har utbildning via Atlas Balans. Senast gjorde jag en extra massageutbildning hos Ulf Ericsson, grundaren till UPH, med inriktning på rehabilitering 1år.

Hundens hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan februari 2015 arbetar jag heltid i Tasspalatset med hundkurser och friskvård/rehabilitering för hund.

Kontakt: rehab@tasspalatset.se

 

Våra tjänster

Massage & Stretching

Vad händer rent kroppsligt när din hund får hundmassage?

Blodcirkulationen ökar när hunden får massage. Detta gör att läkningsprocessen i exempelvis en skadad muskel eller sena går snabbare.

Blodtrycket sänks lokalt genom att muskelspänningen släpper och blodet kan cirkulera bättre genom muskeln.

Lymfcirkulationen påskyndas. Massage sätter fart på lymfans flöde och får ut kroppens slaggprodukter snabbare.

Spänningar i muskler löses upp och blodet och syret kan åter strömma genom muskeln.

Massage ger smärtlindring genom ökad insöndring av oxytocin och endorfiner.

Frisk och glansig päls genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar får hunden en frisk och vackert glansig päls.

Varför stretcha hund?
Målet med stretching är att minska muskelspänningar och att ge en större rörlighet i lederna och musklerna, dock utan en extrem rörlighet. En extrem överrörlighet kan leda till översträckningar, stukningar, vrickningar och andra skador.

Det finns flera orsaker till att en muskel blir stram. Dålig koordination, inaktivitet, ensidiga rörelser, skador och smärta kan vara exempel. Ett stört rörelsemönster vid hälta eller ledsjukdomar kan göra att muskler blir förkortade på grund av ett kortare steg och över- eller felbelastning.

Vattentrask

I en vattentrask tränar hunden framförallt upp sin muskulatur, detta på ett löpband i vatten. Det är en skonsam och effektiv träning. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.

Några möjliga användningsområden:
• Postoperativ rehabilitering
• Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett
• Rörlighetsträning för hundar med artros eller andra ledproblem
• Träning för överviktiga hundar
• Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar
• Motion och styrketräning för alla sorters hundar

Ett pass i Water-Walkern är bra för de flesta hundar. Vattnet är varmt, +30 °C och utan kemikalier

 

Laserbehandling

Laser innebär att man tillför olika frekvenser av ljus ner i kroppens vävnader. Det är en väldokumenterad metod som är risk- och smärtfri.
Laser för hund används vid många olika tillstånd, exempelvis smärta, inflammationer, sårskador, led-, sen- och muskelskador. Laser har många positiva effekter på kroppen.

Exempel på sådana är:
• Antiinflammatorisk effekt
• Ökad blodgenomströmning
• Lindrar smärta
• Påskyndar sårläkning och minskad ärrbildning
• Stimulerar immunförsvaret
• Laser hur ofta och hur många gånger?
Man brukar behandla tätare i början (var 2-7:de dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1-15 behandlingar beroende på hundens mottaglighet, på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador.

 

Fasciabehandling

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet.

Maskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågor sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och når stora områden på kort tid.

Genom 400-1200 harmoniska pulseringar per minut sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascia likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas både brett och djupt. Maskinens vågrörelser varierar i hastighet, vilket ökar effekten och samtidigt gör att behandlingen upplevs väldigt behaglig och skonsam.

Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Fördelar med fasciabehandling för hund
• ökad rörlighet
• ökad balans
• bättre hållning
• ökad cirkulation
• ökat vätskeflöde
• avslappnande

De flesta hundar älskar behandlingen, samtidigt som den är snabb, skonsam, effektiv och med tydligt resultat

 

Friskvård-Rehabilitering

Friskvård för hund handlar om kondition-, styrke- och rörlighets träning!

Vi måste ligga steget före när vi ska träna våra hundar, de ska orka prestera, kroppen ska klara av belastningen som sker över tex en led. Snäva svängar, korta/långa, höga eller låga hopp. Distansen som en jakthund eller draghund utsätts för. Hunden som ska följa med på sommarens eller vinterns vandring måste även den vara förberedd.

Vi vill undvika skador och felbelastningar med förebyggande träning såsom kondition-, styrka-, och rörlighets träning.

 

Rehabilitering för hund handlar också om kondition-, styrke- och rörlighets träning!

Efter skada, sjukdom, operation eller liknande är det viktigt att hunden får hjälp med att bygga upp sin muskulatur på ett korrekt sätt. Annars ökar risken för felbelastning, överansträngning och på sikt nya skador.

Vi jobbar utefter hundens förutsättningar och strävar efter att återfå normal funktion, styrka och rörlighet. Med hjälp av olika behandlingsmetoder hjälper vi hunden att åter bygga upp sin kondition, muskulatur och rörlighet.

 

Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till info@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund