Personlig tränare för hund

En personlig tränare för hund tränar er som ekipage. Det spelar ingen roll vilka tidigare meriter eller erfarenheter ni har i ryggsäcken. Hunden som individ är mångsidig och målsättningarna kan variera beroende på ras eller förutsättningar. Därför hjälps vi åt att sätta upp effektiva och motiverande träningsprogram som hjälper er att nå målen, samtidigt som ni har kul på vägen.

Fysträning med din hund är ett vinnande koncept!

Träningsmetoder:
• Pulsträning
• Distans- och intervallträning
• Löpbandsträning
• Cirkelträning
• Skadeförebyggande träning

Pulsträning är en av de bästa metoderna för att få ut maximalt av din hunds träning. För att uppnå rätt resultat och variera intensiteten i hundens träning kan man enkelt skräddarsy träningsprogram och utgå ifrån hundens dagsform.

Distans- och intervallträning har som syfte att förbättra hundens förmåga att få musklerna att jobba effektivt under lång tid. Intervallträning passar alla hundar oavsett nivå och målsättning eftersom att det går att anpassa till såväl otränade och tränade hundar. Intervallträning leder till bättre kondition, löpstyrka, högre tempo och snabbhet.

Löpbandsträning är en rolig och nyttig variant där man kan träna hunden med olika lutningar och hastigheter. En fantastisk metod då detta annars kan vara svårt att mäta utomhus.

Cirkelträning är en metod då hela hundens kropp tränas och där träningen är både flexibel och tidseffektiv.

Skadeförebyggande träning är att tänka efter före. Hunden ska tränas på rätt sätt innan en prestation.

Vet du när din hund verkligen är trött och kör närmare 100%, antagligen inte. Hunden flåsar och verkar berörd av träningen ni utför, ni känner er nöjda att hunden svarat bra på ert upplägg. För att få ett bevis kan ett konditionstest utföras på hunden. Först därefter ser ni om ni ligger rätt i er träning.

Fysträning: löpband, inkl stationsträning på vibb 45 min, 600kr

Vill ni konditionsträna er hund på löpband, Ni får dessutom träningsanvisningar för stationsträning på vibbplatta. Alt använda som avslappning. Första tillfället hjälper jag er.
10-kort 2000kr

Konditionstest

Varför ska jag låta min hund pulsmätas?
• Objektiv -och mätbar bedömning av träningsintensiteten. Du får alltså en uppfattning om träningsmängden är lagom, för hård eller om du kanske kan öka intensiteten utan dåligt samvete.

• Du kan lätt se förändring och förhoppningsvis förbättring i träningen genom regelbunden pulsmätning.

• Du kan lättare skapa ett individuellt träningsprogram som effektiviserar arbetet med hunden utifrån kunskapen du fått från pulsmätningen..

Alla kan göra konditionstestet!
Oavsett vilken disciplin du är inriktad mot inom hundsporten så kommer du att få en uppfattning om hur ni ligger till i träningen. Det är inte bara inom draghundssporten eller inom rapportgrenen som har glädje av den kunskapen utan även inom lydnad, skydd, jakt och agility.

Tänk på att konditionstestet utförs på löpband. Hunden måste vara van att springa på löpband.

Konditionstest med pulsmätare, ca 90 min: 1200kr

För att få ut maximalt bör hunden vara bekväm med att löpbandsträna, detta kan tränas innan/separat om så önskas.

Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund