Personal

Tasspalatset är startat av Jessica och Linnea, i ett samarbete för att främja verksamhet inom hund och hundträning i området kring Floda. År 2020 valde Linnea att gå ur bolaget och Therese blev delägare istället.

Efter stor efterfrågan om inomhushall och efter fler års egen erfarenhet startade vi Tasspalatset i Floda.

Tanken bakom Tasspalatset är att alla ska kunna träna hund i en sjysst miljö. Hallen är försedd med matta, pentry och teorisal. Temperaturen är behaglig året om, träningstemperatur 16-18°c på vintern och runt 18-20°c under sommaren. För de som självtränar och hyr hallen finns rallyskyltar, hopphinder, agilitytunnlar, slalombana och nose work attiraljer mm att tillgå.

Vi anordnar olika typer av events, föreläsningar, lydnadscamps, nose work läger, barnläger under skolloven, olika former av tävlingar, både officiella och inofficiella. Vi erbjuder även hundkurser för dig i exempelvis Alingsås med omnejd.

Välkomna till Tasspalatset önskar vi, Jessica & Therese!

Våra instruktörer

Jessica
I slutet av 2014 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och då startade min hundkarriär på riktigt. Sedan jag blev godkänd Nose Work instruktör och godkänd doftprovs domare har jag instruerat i Nose Work, anordnat Nose Work läger, doftprov, tävlingar i klass1 och klass2. Jag tränar Nose Work så ofta jag kan med min och familjens American Staffordshire terrier “Jax”.

Utöver detta är jag dipl. hundfysioterapeut, massage- och laserterapeut för hund,  hundsim- och balansbollsinstruktör. Hos Aghard Hundsport har jag utbildat mig till PT för hund, där jag arbetar mycket med pulsmätning/konditionstester. Är även utbildad PT i Vattentrask. Examen till KostCoach Hund, för Gittan Engberg på Svenska PedagogHundsinstitutet, SPI, blev godkänd 2020-01-02. Jag jobbar även med hundens fascia och har utbildning via Atlas Balans.

Hundens hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan februari 2015 arbetar jag heltid i Tasspalatset med hundkurser och friskvård/rehabilitering för hund.

Julia
Jag är uppväxt med hund men det var inte förrän jag flyttade hemifrån och skaffade min egna hund, chinese crested tiken Ayla som jag verkligen fick upp ögonen för allt roligt man kan göra tillsammans med sin hund. Några år senare utökades vår familj med omplaceringstiken Sessan som är en amstaff-schäfer.

Det viktiga för mig är att hunden skall få möjlighet att vara hund. Hunden är en familjemedlem, en livskamrat och det gäller att vi gör det bästa möjliga för den under hela hundens liv.

När jag och hundarna inte hänger i soffan eller promenerar i skogen så tränar vi nosework, lite agility, personspår samt lite vardagstricks.

Mail: julia@tasspalatset.se

Mina utbildningar
Hunddagisföreståndare, hundteknik.se 2015
Hundinstruktör, aktiv hund 2016
Agilityinstruktör, Royal dog eduction 2017
Snwk certifierad noseworkinstruktör och doftprovsdomare, 2018

Samt en hel del föreläsningar för Kerstin Malm, Per Jensen, Anders Hallgren, Adam Hübinette, David Selin mfl

Hanna
Jag har alltid haft hund och har alltid varit intresserad av hundar. Min första fyrbenta kompis var en cocker spaniel som hette Freddy.

Det är oklart om han dresserade mig, eller om det var tvärtom, men vi älskade varandra och gjorde massor av kul ihop. Efter honom har ett antal hundar funnits i mitt liv. Just nu har jag bara en hund, en Cavalierkille vid namn Hasse. Han och jag har provat på det mesta tillsammans men har nog bestämt oss för att rallylydnad är det vi tycker är roligast. Jag har jobbat som hundinstruktör sen 2017 och som hundpsykolog sedan ett år tillbaka. Det jag tycker bäst om i mitt jobb med hundar är att hjälpa till att ändra ett problem till ett fungerande samarbete. Och att träffa alla trevliga människor och hundar!

Mail: hanna@tasspalatset.se

Utbildningar:
Instruktörsutbildning, Hundens Hus, 2017
Hundpsykolog utbildning, Hundens Hus, 2019

Diverse föreläsningar och seminarium med bl.a. Åsa Jakobsson, Eva Bertilsson och Per Jensen

Helen
Vid 12 års ålder fick jag min första egna hund, en Australisk Kelpie. Idag äger jag två nya australiska kelpies Asic på 3,5 år och Harry snart ett år. Alla hundar som funnits i mitt liv har lärt mig och utmanat mig själv genom deras olika egenskaper: vilja, envishet, självständighet, åsikter. Som hundförare och instruktör har detta gett mig mer kunskap och utveckling genom att vara kreativ, kvicktänkt, pedagogisk och ödmjuk. Med Asic är vi främst aktiva inom Freestyle och Heelwork to music, Brukset (spår och sök), Nose Work och Tävlingslydnad. Harry är fortfarande ung och hänger mestadels med och fokuserar på vardagen.

Som person brinner jag för lek och belöningsutveckling, nosarbete och varje hunds unika personlighet. Det är underbart att se hur hundarna utvecklas genom leken, får självförtroende med hjälp av nosarbete och hur du kan nå en god relation och gott samarbete genom att se vad just din hund behöver för att må gott tillsammans med dig. För mig är hundträning min egna form av mindfulness, du kan helt fastna och skapa ett flow där tid och rum försvinner, ni blir ett.

2014 blev jag diplomerad hundinstruktör i allmänlydnad och tävlingslydnad via Kungliga Hundar (royal dog education), 2016 blev jag freestyle och Heelwork to music instruktör samt tävlingsledare inom sporten. När jag inte arbetar som instruktör studerar jag till arbetsterapeut på Göteborgs Universitet. I framtiden hoppas jag på att kunna kombinera rollen som arbetsterapeut med vårdhund/terapihund då vi som individer mår så mycket bättre av att få meningsfulla aktiviteter (som exempelvis hunträning) i vardagen.

Mail: helen@tasspalatset.se

Utbildningar/kurser
Htm – Satsning Pernilla Pöykiönieim 2017
Htm läger – Anna Larsson 2017
Freestyle Camp Danmark – Lucka Plevova (Japan) 2017
Instruktörsutbildning – Kungliga Hundar 2013/2013
Tävlingslydnadinstruktör för klass 1 och 2 – Kungliga hundar
Freestyle/Heelwork to music instruktör – Yvonne Öster 2016
Utbildad Tävlingsledare i Freestyle och Heelwork to music 2016
Tävlingspsykologi i teori och praktik – Eva Marie Wergård 2016
Kreativ Hundförarutbildning – Game on puppy 2015

Åse
Jag har haft ett hundintresse så länge jag kan minnas men det dröjde många år innan Cairnterriern Ville flyttade hem till oss för att fyra år senare följas av Cairnterriern Boris. Boris visade sig vara en känslig och reaktiv kille och jag började fundera på hur jag skulle göra för att underlätta för honom. Jag ville förstå varför han gör som han gör, hur vi påverkar varandra och hur vi når varandra i träning. Jag började läsa en hundbeteendevetarutbildning på Hundens hus och hittade metoder som hjälpte och stärkte Boris och det ville jag dela med mig till andra hundägare så därför fortsatte jag att utbilda mig till hundinstruktör.

Vi har provat på många hundsporter men vi fastnade för nosework, viltspår och kantarell-sök. Det är härligt att känna att hunden har fått jobba sig trött med det som den tycker är roligast och som den är skapad för att göra.

Mail: ase@tasspalatset.se

Utbildningar
2018 – Hundbeteendevetare / Hundens Hus
2019 – Frivillighantering / Carpe Diem, Eva Bertilsson
2019 – Djurkognition / Sveriges akademiska etologer
2020 – Hundinstruktör / Hundens hus

Samt ett flertal föreläsningar med Per Jensen, Eva Bertilsson och Anders Hallgren

Ella
Jag är 21 år gammal och har haft hund hela livet. Fick min första egna hund som 10-åring och har sedan dess varit helt fast i hundträning! I många år tävlade jag agility med honom,  på SM nivå och vann diverse cuper, klubbmästerskap etc. En otrolig hund som var den perfekta “barnhunden” och lärde mig mycket av det jag kan idag. 

Har sedan dess även skaffat mig två Border Collies. Navy, 4,5 år och Bohdi, 1 år. Med Navy började jag träna agility, men skolade om helt när jag fastnade för Freestyle. Nu dansar vi loss flera gånger i veckan och är en del av Svenska Freestylelandslaget 2020. Förutom Freestyle så kör vi mycket fårvallning också och satsar på ett VP i framtiden om allt går vägen. 

Bohdi är mitt nyaste tillskott, en import från Tjeckien, som jag tränar för en karriär inom Freestyle, Agility och Heelwork to music. 

Förutom min kärlek för hundsporter och hundträning av olika slag, så har jag även jobbat med hundar i flera år. Både som hundrastare och på hunddagis. 

 Utbildningar/kurser:

  • Ledarskapsutveckling steg 1 

  • Agilityinstruktör steg 1 – 2020

  • Freestyle/HtM instruktör – pågående 

  • Agilityläger – Åsa Emanuelsson 2013

  • Agilityläger -Jouni Orenius 2013 & 2014

  • Freestyle – Lizette Olausson 2020

  • Styrelseutbildning – 2020

  • Utbildad tävlingsledare i Freestyle/HtM 2019

  • Diverse föreläsningar hos Kungliga Hundar