Personal

Tasspalatset startades 2016, i ett samarbete för att främja verksamhet inom hund och hundträning i området kring Floda.

Efter stor efterfrågan om inomhushall och efter fler års egen erfarenhet startade vi Tasspalatset i Floda.

Tanken bakom Tasspalatset är att alla ska kunna träna hund i en sjysst miljö. Hallen är försedd med matta, pentry och teorisal. Temperaturen är behaglig året om, träningstemperatur 16-18°c på vintern och runt 18-20°c under sommaren. För de som självtränar och hyr hallen finns bla rallyskyltar och nose work attiraljer mm att tillgå.

Vi anordnar olika typer av events, föreläsningar, lydnadscamps, nose work läger, barnläger under skolloven, olika former av tävlingar, både officiella och inofficiella. Vi erbjuder även hundkurser.

Är du instruktör eller hundfysioterapeut/canineopat och kan tänka dig att jobba tillsammans med oss, skicka en spontan förfrågan till oss vad just du tänkt dig . info@tasspalatset.se

Välkomna till Tasspalatset önskar vi, Jessica & Therese!

Våra instruktörer

Jessica
I slutet av 2014 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och då startade min hundkarriär på riktigt. Sedan jag blev godkänd Nose Work instruktör och godkänd doftprovs domare har jag instruerat i Nose Work, anordnat Nose Work läger, doftprov, tävlingar i klass1 och klass2. Jag tränar Nose Work så ofta jag kan med min och familjens American Staffordshire terrier “Jax”.

Utöver detta är jag dipl. hundfysioterapeut, massage- och laserterapeut för hund,  hundsim- och balansbollsinstruktör. Hos Aghard Hundsport har jag utbildat mig till PT för hund, där jag arbetar mycket med pulsmätning/konditionstester. Är även utbildad PT i Vattentrask. Examen till KostCoach Hund, för Gittan Engberg på Svenska PedagogHundsinstitutet, SPI, blev godkänd 2020-01-02. Jag jobbar även med hundens fascia och har utbildning via Atlas Balans.

Hundens hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan februari 2015 arbetar jag heltid i Tasspalatset med hundkurser och friskvård/rehabilitering för hund.

Hanna
Jag har alltid haft hund och har alltid varit intresserad av hundar. Min första fyrbenta kompis var en cocker spaniel som hette Freddy.

Det är oklart om han dresserade mig, eller om det var tvärtom, men vi älskade varandra och gjorde massor av kul ihop. Efter honom har ett antal hundar funnits i mitt liv. Just nu har jag bara en hund, en Cavalierkille vid namn Hasse. Han och jag har provat på det mesta tillsammans men har nog bestämt oss för att rallylydnad är det vi tycker är roligast. Jag har jobbat som hundinstruktör sen 2017 och som hundpsykolog sedan ett år tillbaka. Det jag tycker bäst om i mitt jobb med hundar är att hjälpa till att ändra ett problem till ett fungerande samarbete. Och att träffa alla trevliga människor och hundar!

Mail: hanna@tasspalatset.se

Utbildningar:
2017- Instruktörsutbildning, Hundens Hus
2019- Hundpsykolog utbildning, Hundens Hus

Diverse föreläsningar och seminarium med bl.a. Åsa Jakobsson, Eva Bertilsson och Per Jensen

 Sofia
Hundar har alltid varit min stora passion! Jag skaffade min första egna hund 1998, det var en fantastisk boxer. Han följdes av två ljuvliga bostonterriers och nu har jag en underbar labrador.
Alla mina hundar har utvecklat mig och vi haft/har ett roligt samarbete. Vi har bl a tränat agility, nosework, rallylydnad och viltspår.

Jag är leg djursjuk skötare och har jobbat med djursjukvård i drygt 20 år. I mitt yrke har jag insett vikten av att läsa hundarnas signaler och att svara på dem kan göra otroligt stor skillnad för en individs upplevelse av en annorlunda, ofta stressande, situation. 

Jag älskar att leva med hund och mitt mål är att hitta sätt att hjälpa hundar till en bättre vardag och att förbättra relationen och kommunikationen mellan hund och ägare.

Mail: sofia@tasspalatset.se

 Utbildningar
2019- kurs i beteendeproblematik, Anja Thörnqvist leg.vet, beteenderådgivare
2020- Instruktörsutbildning, Hundens hus
2021- Lugnande signaler, Anna-Maria Svedberg
2021- Hoopers instruktör, Royal Dog Education pågående