Personal

Tasspalatset startades 2016, i ett samarbete för att främja verksamhet inom hund och hundträning i området kring Floda.

Efter stor efterfrågan om inomhushall och efter fler års egen erfarenhet startade vi Tasspalatset i Floda.

Tanken bakom Tasspalatset är att alla ska kunna träna hund i en sjysst miljö. Hallen är försedd med matta, pentry och teorisal. Temperaturen är behaglig året om, träningstemperatur 16-18°c på vintern och runt 18-20°c under sommaren. För de som självtränar och hyr hallen finns bla rallyskyltar och nose work attiraljer mm att tillgå.

Vi anordnar olika typer av events, föreläsningar, lydnadscamps, nose work läger, barnläger under skolloven, olika former av tävlingar, både officiella och inofficiella. Vi erbjuder även hundkurser.

Är du instruktör eller hundfysioterapeut/canineopat och kan tänka dig att jobba tillsammans med oss, skicka en spontan förfrågan till oss vad just du tänkt dig . info@tasspalatset.se

Välkomna till Tasspalatset önskar vi, Jessica & Therese!

Våra instruktörer

Jessica
I slutet av 2014 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och då startade min hundkarriär på riktigt. Sedan jag blev godkänd Nose Work instruktör och godkänd doftprovs domare har jag instruerat i Nose Work, anordnat Nose Work läger, doftprov, tävlingar i klass1 och klass2. Jag tränar Nose Work så ofta jag kan med min och familjens American Staffordshire terrier “Jax”.

Utöver detta är jag dipl. hundfysioterapeut, massage- och laserterapeut för hund,  hundsim- och balansbollsinstruktör. Hos Aghard Hundsport har jag utbildat mig till PT för hund, där jag arbetar mycket med pulsmätning/konditionstester. Är även utbildad PT i Vattentrask. Examen till KostCoach Hund, för Gittan Engberg på Svenska PedagogHundsinstitutet, SPI, blev godkänd 2020-01-02. Jag jobbar även med hundens fascia och har utbildning via Atlas Balans.

Hundens hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan februari 2015 arbetar jag heltid i Tasspalatset med hundkurser och friskvård/rehabilitering för hund.

Hanna
Jag har alltid haft hund och har alltid varit intresserad av hundar. Min första fyrbenta kompis var en cocker spaniel som hette Freddy.

Det är oklart om han dresserade mig, eller om det var tvärtom, men vi älskade varandra och gjorde massor av kul ihop. Efter honom har ett antal hundar funnits i mitt liv. Just nu har jag bara en hund, en Cavalierkille vid namn Hasse. Han och jag har provat på det mesta tillsammans men har nog bestämt oss för att rallylydnad är det vi tycker är roligast. Jag har jobbat som hundinstruktör sen 2017 och som hundpsykolog sedan ett år tillbaka. Det jag tycker bäst om i mitt jobb med hundar är att hjälpa till att ändra ett problem till ett fungerande samarbete. Och att träffa alla trevliga människor och hundar!

Mail: hanna@tasspalatset.se

Utbildningar:
2017- Instruktörsutbildning, Hundens Hus
2019- Hundpsykolog utbildning, Hundens Hus

Diverse föreläsningar och seminarium med bl.a. Åsa Jakobsson, Eva Bertilsson och Per Jensen

 Sofia
Hundar har alltid varit min stora passion! Jag skaffade min första egna hund 1998, det var en fantastisk boxer. Han följdes av två ljuvliga bostonterriers och nu har jag en underbar labrador.
Alla mina hundar har utvecklat mig och vi haft/har ett roligt samarbete. Vi har bl a tränat agility, nosework, rallylydnad och viltspår.

Jag är leg djursjuk skötare och har jobbat med djursjukvård i drygt 20 år. I mitt yrke har jag insett vikten av att läsa hundarnas signaler och att svara på dem kan göra otroligt stor skillnad för en individs upplevelse av en annorlunda, ofta stressande, situation. 

Jag älskar att leva med hund och mitt mål är att hitta sätt att hjälpa hundar till en bättre vardag och att förbättra relationen och kommunikationen mellan hund och ägare.

Mail: sofia@tasspalatset.se

 Utbildningar
2019- kurs i beteendeproblematik, Anja Thörnqvist leg.vet, beteenderådgivare
2020- Instruktörsutbildning, Hundens hus
2021- Lugnande signaler, Anna-Maria Svedberg
2021- Hoopers instruktör, Royal Dog Education pågående

Åse
Jag har haft ett hundintresse så länge jag kan minnas men det dröjde många år innan Cairnterriern Ville flyttade hem till oss för att fyra år senare följas av Cairnterriern Boris. Boris visade sig vara en känslig och reaktiv kille och jag började fundera på hur jag skulle göra för att underlätta för honom. Jag ville förstå varför han gör som han gör, hur vi påverkar varandra och hur vi når varandra i träning. Jag började läsa en hundbeteendevetarutbildning på Hundens hus och hittade metoder som hjälpte och stärkte Boris och det ville jag dela med mig till andra hundägare så därför fortsatte jag att utbilda mig till hundinstruktör.

Vi har provat på många hundsporter men vi fastnade för nosework, viltspår och kantarell-sök. Det är härligt att känna att hunden har fått jobba sig trött med det som den tycker är roligast och som den är skapad för att göra.

Mail: ase@tasspalatset.se

Utbildningar
2018 – Hundbeteendevetare / Hundens Hus
2019 – Frivillighantering / Carpe Diem, Eva Bertilsson
2019 – Djurkognition / Sveriges akademiska etologer
2020 – Instruktörsutbildning / Hundens hus

Samt ett flertal föreläsningar med Per Jensen, Eva Bertilsson och Anders Hallgren

Ingela

Jag bara älskar hundar! Det började med en spansk vattenhund, en kille som fick mitt liv att vända till det positiva. Senare kom en till spanjor och flyttade in till oss med storm och sist men ack så fin var en tik som jag blev fodervärd till. Genom resans gång har jag lärt mig mycket och det var faktiskt tack vare den första spanjoren som fick mitt hundintresse väcktes till liv på riktigt.

Jag tränar aktivt mina hundar i Freestyle och Rallylydnad, även lite spår…vi har också tävlat i Rallylydnad. Min vardag är mycket hund kort och gott.

Jag har snart gått 3 instruktörsutbildningar, på olika hundföretag för att förstå och lära mig mer hur man kan se på hund. Jag är spår/sök instruktör med inriktning kantarellsök, specialsök, personspår och viltspår. Nosework instruktör och doftprovsdomare samt Rallylydnad- och Freestyleinstruktör.

Just nu läser jag Hundfrisör och gör praktik hos en Hundfrisör.

Jag har hittat det jag vill arbeta med!

Jag och mina hundar lär oss av varandra hela tiden och alla härliga hundar jag träffar på kurser jag håller så slår det mig att det är så roligt att träffat så många olika individer med deras personligheter och självklart ägarna till deras fyrbente!

Hoppas att jag får träffa dig och din fyrbente på kurs!