Kostrådgivning

Kostcoach för hund
Rätt kost för hunden betyder så mycket. Det är inte bara vid problem som jag kan hjälpa er. En hund ska ha den energi den behöver för att klara av de aktiviteter som vi ber den utföra.

Jag hjälper gärna till med kost i samband med träning, uppladdning inför jaktsäsong eller tävlingssäsong. Vi går igenom vad hunden äter idag och utgår från detta om hunden mår bra. Vi diskuterar vad som är bra, mindre bra och vad som kan förändras. Allt handlar om att hunden ska orka prestera vid aktivitetstillfället.

Men när vi börjar bli oroliga över våra hundar, vi känner att något inte står rätt till. Den kanske inte äter med samma glädje, pälsen börjar se risig ut, flammig av rodnad i huden eller kliar sig. Då bör vi reagera och verkligen studera vad hunden äter.

Vilka tecken ska jag titta efter för att veta att min hund mår bra?:
• bra i hull, urskilja revbenen
• fin pälskvalité, glänser
• matglad
• avföring, brun, fast och normal mängd

När ska jag reagera?:
• övervikt
• magen gurglar
• kraftig munodör
• pälsavfall
• diarré & kräkningar, återkommande

Övervikt hos våra hundar ökar i hela landet, hundar äter det vi ger dem. De vill inte vara tunga och flåsiga, det är ett handikapp.

Hundars matbehov är individuellt men foderindustrin vill få oss att tro annat.

Jag utgår alltid ifrån det som hunden äter när ni kontaktar mig. Vi diskuterar när problemet startade, vad ni gjort fram till dags datum och vilka förändringar ni kan tänka er att göra utefter informationen jag fått. Detta löser man sällan över ett telefonsamtal/mail mm utan måste följas upp. En uppföljningskontakt ingår.

När ni kontaktar mig första gången på mail: info@tasspalatset.se och beskriver ert problem eller behov kommer jag svara och meddela om jag tar mig an ert problem eller behov för att be er swisha ett arvode, görs inte detta kommer jag inte fortsätta. När ni meddelat att  betalning gjorts kommer jag ringa upp och vi har ett telefonmöte. Ej lördag/söndag. Därefter har jag antagligen fått såpass med info som gör att jag kan fortsätta jobba och ta fram förslag för er hund. 

Startkostnad 1600kr inkl uppföljning efter 4-6veckor.
Skulle det behövas större förändringar efter uppföljningsmötet, pga utebliven information, tillkommer extra kostnad om 800kr. 

Välmående hundar är lyckliga hundar

//Jessica Axelsson
KostCoach utbildad via SPI

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund