Hundmassage/Stretching

Hundmassage startas alltid med en palpation av hunden, man känner av hunden för att få reda på om den har några punkter/ställen som är extra känsliga/ömma. Därefter får hunden en välförtjänt massage.

Behandlingen varar i 45min, 500kr

Vad händer rent kroppsligt när din hund får hundmassage?
Blodcirkulationen ökar när hunden får massage. Detta gör att läkningsprocessen i exempelvis en skadad muskel eller sena går snabbare.

Blodtrycket sänks lokalt genom att muskelspänningen släpper och blodet kan cirkulera bättre genom muskeln.

Lymfcirkulationen påskyndas. Massage sätter fart på lymfans flöde och får ut kroppens slaggprodukter snabbare. När lymfvätskan rinner snabbare förhindras ödem (vätskeansamlingar som ger svullnad).

Ledvätskan stimuleras vid en behandling, där man gör lätta passiva rörelser i leden.

Spänningar i muskler löses upp och blodet och syret kan åter strömma genom muskeln. Och smärtor i muskeln kan minska.

Smärtlindrande massage och beröring är viktigt för hundens välmående. Massage ger smärtlindring genom ökad insöndring av oxytocin och endorfiner.

Håller kroppen i bättre fysisk kondition, ökar hundens prestation med 20%. Forskning visar att massage leder till att den ärrvävnad som uppstår efter en skada bibehåller sin elasticitet. En trött muskel återhämtar sig mycket snabbare om den masseras än om den får vila.

Frisk och glansig päls genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar får hunden en frisk och vackert glansig päls.

Varför stretcha hund?
Målet med stretching är att minska muskelspänningar och att ge en större rörlighet i lederna och musklerna, dock utan en extrem rörlighet. En extrem överrörlighet kan leda till översträckningar, stukningar, vrickningar och andra skador.

Det finns flera orsaker till att en muskel blir stram. Dålig koordination, inaktivitet, ensidiga rörelser, skador och smärta kan vara exempel. Ett stört rörelsemönster vid hälta eller ledsjukdomar kan göra att muskler blir förkortade på grund av ett kortare steg och över- eller felbelastning.

En muskelstramhet som inte behandlas, kan också leda till förändrat rörelsemönster och en felaktig belastning på lederna. Det är viktigt att hela rörelseomfånget i en led utnyttjas för att musklerna ska kunna jobba på rätt sätt. Muskelstramhet kan yttra sig på olika sätt. Det vanligaste är att hunden blir stel efter vila, men kan också visa trötthet och olika grader av smärta.

Det är viktigt att ha respekt för muskelns kondition och töjningsförmåga vid stretching. Om stretching utförs på ett korrekt sätt är det också troligt att det känns bra för djuret.

Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund