Djupvågsbehandling- fascia

Det senaste inom friskvård – effektiv och skonsam behandling av fascia (bindväv)
De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut. Det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler.

Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till rörelsestörning och smärta.

Behandling 45min, 500kr

Behandlingen innehåller både manuell stretching av fascian, samtidigt som jag använder djupvågsmaskin för att komma åt de djupa strukturerna.

Priser
1:a besök, genomgång inkl behandling, 600kr
5-kort 2000kr
10-kort 3300kr

Boka tid

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet.

Maskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågor sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och når stora områden på kort tid.

Genom 400-1200 harmoniska pulseringar per minut sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascia likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas både brett och djupt. Maskinens vågrörelser varierar i hastighet, vilket ökar effekten och samtidigt gör att behandlingen upplevs väldigt behaglig och skonsam.

Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Fördelar med fasciabehandling för hund
• ökad rörlighet
• ökad balans
• bättre hållning
• ökad cirkulation
• ökat vätskeflöde
• avslappnande

De flesta hundar älskar behandlingen, samtidigt som den är snabb, skonsam, effektiv och med tydligt resultat

Vad är fascia?
Fascia finns i hela kroppen och omsluter organ och muskler. En liknelse är att varenda del i kroppen är omsluten av tunna påsar, bindväven. Dessa påsar sitter i sin tur ihop med varandra och detta heltäckande nätverk är kroppens grundstomme och håller alla delar på plats. När vi putsa kött som vi ska tillaga, dra vi ofta bort denna tunna hinna från köttet.

Tänk dig fascian som ett nät av tusentals tunna sytrådar som jobbar längs med varandra. Om dessa klibbar ihop, vilket händer när vi vilar, kan problem uppstå. Till en viss nivå så hanterar kroppen det, men inte alltid. Om du tittar på en hund, eller ett litet barn, så sträcker de på sig, som oftast efter att de vilat. Varför?

Fascia som klibbat ihop påverkar rörligheten och då man har funnit att det finns 6 ggr mer nervceller i fascian än i muskler går låsningar i fascian att härleda till exempelvis smärta. En ”sjuk” fascia blir snabbt en ond cirkel. Inflammation uppstår, flödet av vätska och immunförsvar påverkas – och värken i sig, gör vila och återhämtning svårare.

Fascian har en vital betydelse för minsta muskelrörelse, men arbetar även när vi är stilla, då t.ex. immunförsvaret använder nätverket för att hålla oss friska. Dessutom agerar fascian för att minska smärta vid en olycka. Om du t.ex. slår i foten kompenserar kroppen med hjälp av fascian så att en del av smällen tas av knät, av låret och ibland även höft och ländrygg. Kompensationen och insikten att allt sitter ihop blir extra intressant när man ser till vad som händer vid låsningar och inflammation i fascian.

Fascia kedjar ihop alla kroppens delar och har en betydande roll i balans, hållning, koordination och även lägesbestämning. Den har även en avlastande verkan och överför stötar och belastning vidare till större områden för att undvika överbelastning.

Har ni frågor, välkomna att ringa 0793-404236 eller skicka ett mail till rehab@tasspalatset.se //Jessica Axelsson

Personlig Tränare

Cirkel Tränings Ledare

Personlig Tränare Vattentrask

MedlemsFörbund